«Ο εισερχόμενος εις την πόλιν των Σερρών βλέπει να ανεγείρονται πανταχού και ανά εν βήμα μικρά ή μεγάλα κτίρια και διάφορα καταστήματα. Πανταχόθεν ακούγεται ο χαρακτηριστικός κρότος των εργαλείων των εργατών, ξυλουργών, κτιστών και λοιπών άλλων, οι οποίοι εργάζονται με πείσμα εξαίρετον διά να παρουσιάσουν...»

«Ο εισερχόμενος εις την πόλιν των Σερρών βλέπει να ανεγείρονται πανταχού και ανά εν βήμα μικρά ή μεγάλα κτίρια και διάφορα καταστήματα. Πανταχόθεν ακούγεται ο χαρακτηριστικός κρότος των εργαλείων των εργατών, ξυλουργών, κτιστών και λοιπών άλλων, οι οποίοι εργάζονται με πείσμα εξαίρετον διά να παρουσιάσουν τελειοτέραν και ωραιοτέραν την νέαν πόλιν των παλαιών και νέων Σερραίων».
Εφ. Μακεδονία, φ. 22-06-1928
 
 
«Στις 28 Δεκεμβρίου 1920 ο νομός Σερρών με πληθυσμό 112.135 κατοίκους διέθετε 500 επιχειρήσεις. Το Σεπτέμβριο του 1930 η απογραφή έδειξε 4.005 επιχειρήσεις απ' τις οποίες οι 1.464 στην πόλη».
(Αψηλίδης, 2008)
ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΤΥΠΟΣ (Δεκαετία '30)
foto21.10 Ημερήσιος Τύπος (Δεκαετία '30-προσωπική συλλογή Β. Τζανακάρη)
 quote Ερώτηση
Η πόλη των Σερρών αλλάζει όψη τη δεκαετία του 1930 και μαζί της όλη η περιοχή. Τι βοήθησε σ' αυτό; Ποιες πληροφορίες μας δίνουν τα δημοσιεύματα; Ενισχύεται η άποψη πως η περίοδος του Μεσοπολέμου, ιδίως η δεύτερη δεκαετία, υπήρξε περίοδος οικονομικής ανάκαμψης;